Else-Maj ferdig med Tennes Kaspara-serien

Sagaen om Tennes Kaspara.Litografi-triptyk av Else-Maj Johannson

Tennes-Kaspara ble hun kalt. Sagaen forteller om en høybåren, vakker kvinne; Generøs, temperamentsfull, modig og sjarmerende. Sterk. En kvinne som brått møtte sin død samme år som Napoleonskrigene tok slutt.

Kaspara ble satt i forvaringsarrest på Sakrisøy for å ha drept sin forlovede.  I påvente av sin dom kom hun til erkjennelse av de synder hun hadde begått i livet. Preget av anger og fortvilelse innrømmet hun overfor sin mor å ha tatt livet av fem barn født i dølgsmål.

Kaspara Katrine Ingeborg Håkonsdatter ble som den siste kvinne dømt til døden ved halshogging i Moskenes, førtifire år gammel. Kledd i hvitt ankom hun avretterstedet. Uten å være blindet skred hun rolig fram, syngende på religiøse hymner, rede til å ta straffen for sine ugjerninger. Dommen ble
fullbyrdet ved skarpretter Albrigt Jahnsons hånd, en av de første oktoberdagene i 1814.

Else-Maj Johansson, født i Sverige 1935. En anerkjent kunstner med en lang  karriere. Mange separat- og kollektivutstillinger. Flere utsmykkningsoppdrag. Studier, stipender og utenlandsopphold. Hun er bl.a innkjøpt av  Nationalmuseum Stockholm og HM Konungens samlinger. Hun har de siste 20 år vært bosatt på Sørvågen, Moskenesøy i Lofoten.

Reine, august`04. Runhild Olsen.

Else-Majs Litografi-triptyk om Tennes Kaspara (se bildene ovenfor) er nå ferdig og klar for salg.
Ett sett med litografier (alle 3 motivene) koster kr 6800,-
Format: hvert bilde er 40 cm x 52 cm
Original litografier, opplag: 220
Eksklusiv, håndreven.
Benytt vårt kontakt-skjema for bestilling, eller for nærmere informasjon.

Les mer om Else-Maj