Ateljé Else-Maj Johansson

Else-Maj Johansson er historien om svensken som besøkte Moskenes og ble lofotværing. Etter 25 års kunstnerkarriere med opphold i Spania og Hellas, London og Paris, slo hun seg ned under Støvla, fjellet på Sørvågen. Der følte hun seg hjemme, og der lager hun nå sine bilder.

Førstereisen var en snarvisitt sommeren i 1957, den gang fergeturen fra Svolvær til Svinøya kostet under 1 krone. Else-Maj ble så betatt avnaturen og lyset at hun stadig søkte tilbake. For femten år siden ble hun bofast lofotværing med adresse Sørvågen Hva var det som vant hennes hjerte? - Landskapet og menneskene sier Else-Maj entusiastisk. Fjellene, havet og lyset, vekslingene i årstidene. Det blir jeg aldri lei av. Bildene overbeviser oss. Lofot-naturen har satt sitt preg på et mangfold av oljemalerier og litografier. I sitt rosa hus holder hun malerkurs og gir inspirasjon til nye, lokal kunstnere.


Utstilling av malerier malt av Else-Majs lokale kunstelever.
Else-Maj i midten ønsker de besøkende velkommen. [Foto: Robert Walker]

Else-Maj kommer fra den lille byen Varberg sør for Gøteborg. Hennes debututstilling var i Stockholm i 1962. Alt av bilder ble solgt. Den svenske kongen kjøpte to av bildene til sin egen kunstsamling. Etter hvert har det blitt mange utstillinger, de fleste i Skandinavia.
(Tekst: Vesterålens Naturprodukter AS)


Else-Maj arbieder for tiden med sin tolkning av fortellingen om Tennes-Kaspara. (Oljemalerier.) Hennes Litografi-triptyk  er nå ferdig og klar for salg (aug 2004).
[Les mer om Tennes Kaspara-serien ...]
[Foto: Robert Walker]

< Tilbake