Maren Anna – en driftig
ettåring
Til sommeren
fyller Maren Anna sitt første år, og restauranten kan se tilbake på en
spennende og lærerik periode siden åpningen 11. juli i fjor. Helårig drift
er ingen enkel sak i Lofoten, men lokalbefolk-ningens gode oppmøte samt
gode tilbakemeldinger fra besøkende utenfra gjør at Maren Annas stab går
sommersesongen i møte med nye ideer og friskt mot.
- Jeg synes at de fastboende har vært veldig flinke til å støtte opp om
Maren Anna. Spesielt i helgene i forbindelse med arrangementer har vi hatt
bra besøkstall, og det virker som at folk på stedet setter pris på å ha et
møtested som er åpent året rundt, sier Anette Bjørnsen, kjøkkensjef på
Maren Anna. – Denne vinteren har vi bl.a. hatt levende musikk nesten hver
helg, og ut fra antall besøkende ser det ut til at dette er populære
tiltak, fortsetter hun.
Quiz og kakebord
Spesielt quiz’en på fredagskveldene har vist seg som særdeles godt
mottatt. Vintersesongen, som ble avsluttet siste helg før påske etter tre
måneder med iver og hard konkurranse, hadde mange lag med deltakere i
”alle” aldre. – I tillegg har vi hatt kakebord på lørdagsformiddager, med
hjemmebakte kaker. Noen urban kafekultur er nok vanskelig å skape her på
plassen, men å ha en møteplass der man kan gå for å møte kjente (og
ukjente) har vist seg populært, sier Anette.
Etterspørselen øker, og Maren Anna vil naturligvis videreføre det som
allerede nå har gitt dem et godt rykte også utenfor landets grenser.
Til sommeren vil Maren Anna også utvide menyen, som i lavsesongen har vært
begrenset til tre-fire retter som varieres jevnlig, til også å omfatte a
la carte-meny på kveldstid. Den lokale tilhørigheten bekreftes gjennom
satsingen på ”lofotske” råvarer, men restauranten har også fått gode
tilbakemeldinger på sin kreativitet i menyutformingen. Utradisjonelle
retter sammen med klassisk Lofotmat ser ut til å tilfredsstille gjestenes
behov, både de lokale og besøkende utenfra. – Ferske råvarer, og da særlig
fersk fisk, er meget viktig for oss, sier Anette, og legger til at de
fortsatt vil satse på ”slagerne” fra fjorårets meny, som for eksempel
hvalkjøtt.
Nye ideer og veien videre
Samarbeid er viktig i små samfunn, og lokale kunstnere, både profesjonelle
og amatører har sine verk til utstilling og utsmykning i Maren Annas
lokaler. I tillegg oppmuntres folk til å komme med ideer til arrangementer
og lignende som kan ytterligere forbedre stedets tilbud til sine gjester.
– Vi har nylig skaffet oss espressomaskin for å tilfredsstille dem som vil
ha en spennende vri på kaffen, og vi planlegger temakvelder, bl.a. irske
og amerikanske aftener med passende mat og levende musikk. Vi er hele
tiden åpne for forslag, og alle ideer er gode ideer, konkluderer Anette
Bjørnsen.
Maren Anna håper også å kunne knytte til seg overnattingsplasser på
hotellet på Sørvågen, med den hensikt å kunne utvide sitt tilbud til
gjestene ytterligere. Pågangsmot og nytenkning er utvilsomt nøkkelen til
videre suksess, og entusiasmen er det ingenting å si på. – Vi gleder oss
til sommeren. Endelig får vi en full sesong, og vi satser for fullt. Vi
ønsker alle fra fjern og nær velkommen til oss, og håper på mye trivelig
samvær her nede i havnen på Sørvågen.
LWN
-
www.lofoten-info.no/marenanna
- Se oversikt over arrangementer på Maren Anna under Lokale Meldinger på
www.sorvagen.no
|