Maren Anna – en driftig ettåring

Til sommeren fyller Maren Anna sitt første år, og restauranten kan se tilbake på en spennende og lærerik periode siden åpningen 11. juli i fjor. Helårig drift er ingen enkel sak i Lofoten, men lokalbefolk-ningens gode oppmøte samt gode tilbakemeldinger fra besøkende utenfra gjør at Maren Annas stab går sommersesongen i møte med nye ideer og friskt mot.

- Jeg synes at de fastboende har vært veldig flinke til å støtte opp om Maren Anna. Spesielt i helgene i forbindelse med arrangementer har vi hatt bra besøkstall, og det virker som at folk på stedet setter pris på å ha et møtested som er åpent året rundt, sier Anette Bjørnsen, kjøkkensjef på Maren Anna. – Denne vinteren har vi bl.a. hatt levende musikk nesten hver helg, og ut fra antall besøkende ser det ut til at dette er populære tiltak, fortsetter hun.


Quiz og kakebord

Spesielt quiz’en på fredagskveldene har vist seg som særdeles godt mottatt. Vintersesongen, som ble avsluttet siste helg før påske etter tre måneder med iver og hard konkurranse, hadde mange lag med deltakere i ”alle” aldre. – I tillegg har vi hatt kakebord på lørdagsformiddager, med hjemmebakte kaker. Noen urban kafekultur er nok vanskelig å skape her på plassen, men å ha en møteplass der man kan gå for å møte kjente (og ukjente) har vist seg populært, sier Anette.

Etterspørselen øker, og Maren Anna vil naturligvis videreføre det som allerede nå har gitt dem et godt rykte også utenfor landets grenser.

Til sommeren vil Maren Anna også utvide menyen, som i lavsesongen har vært begrenset til tre-fire retter som varieres jevnlig, til også å omfatte a la carte-meny på kveldstid. Den lokale tilhørigheten bekreftes gjennom satsingen på ”lofotske” råvarer, men restauranten har også fått gode tilbakemeldinger på sin kreativitet i menyutformingen. Utradisjonelle retter sammen med klassisk Lofotmat ser ut til å tilfredsstille gjestenes behov, både de lokale og besøkende utenfra. – Ferske råvarer, og da særlig fersk fisk, er meget viktig for oss, sier Anette, og legger til at de fortsatt vil satse på ”slagerne” fra fjorårets meny, som for eksempel hvalkjøtt.


Nye ideer og veien videre

Samarbeid er viktig i små samfunn, og lokale kunstnere, både profesjonelle og amatører har sine verk til utstilling og utsmykning i Maren Annas lokaler. I tillegg oppmuntres folk til å komme med ideer til arrangementer og lignende som kan ytterligere forbedre stedets tilbud til sine gjester. – Vi har nylig skaffet oss espressomaskin for å tilfredsstille dem som vil ha en spennende vri på kaffen, og vi planlegger temakvelder, bl.a. irske og amerikanske aftener med passende mat og levende musikk. Vi er hele tiden åpne for forslag, og alle ideer er gode ideer, konkluderer Anette Bjørnsen.

Maren Anna håper også å kunne knytte til seg overnattingsplasser på hotellet på Sørvågen, med den hensikt å kunne utvide sitt tilbud til gjestene ytterligere. Pågangsmot og nytenkning er utvilsomt nøkkelen til videre suksess, og entusiasmen er det ingenting å si på. – Vi gleder oss til sommeren. Endelig får vi en full sesong, og vi satser for fullt. Vi ønsker alle fra fjern og nær velkommen til oss, og håper på mye trivelig samvær her nede i havnen på Sørvågen.

LWN
- www.lofoten-info.no/marenanna
- Se oversikt over arrangementer på Maren Anna under Lokale Meldinger på www.sorvagen.no