NYHETER & AKTUELT

sørvågen.no legges ned:
11. des 2013
: sorvagen.no og sørvågen.no legges ned fra årsskiftet. Sidene vil fortsatt være tilgjengelige fra www.lofoten-info.no/sorvagen

sørvågen.no:
8. nov 2010
: Fremveksten av sosiale medier som Facebook har gjort i alle fall deler av denne siden nærmest overflødige. Sidene vil bli oppdatert fra tid til annen, men ikke på regelmessig basis. Vi håper at folk fortsatt vil finne sidene nyttige - og dere er fortsatt velkomne til å sende hyggelige hilsninger til hverandre i gjestebokka.

HEIMKOMMARFESTEN 2010:
3. juli 2010
: Så var det tid for Heimkomarfesten igjen! .10.juli går årets  arrangement av stabelen på Maren Anna. Det blir "same procedure as last year" med kaidans på Sørvågen med The Bænd, inkl. et sett med irske pubsanger og folkrock sammen med Lilian Dijkema. Og så blir det vel masse kjentfolk som vanlig! Vel møtt!

IRSK AFTEN
5. NOVEMBER 2009
: Maren Anna inviterer til irsk aften på restauranten lørdag den 14. november 2009. Lilian Dijkema & The Bænd spiller, og kjøkkensjef Anette byr på Irish Stew. Inngang kr 100. Arrangementet starter kl 21.30. Ca kl 23.30 blir det vanlig dans med The Bænd.

JEGERPRØVEKURS
23. august 2009
: Jegerprøvekurs på Sørvågen. 29-30 aug. kontakt Olav, tlf. 90837373

HEIMKOMMARFESTEN 2009:
12. mars 2009
: 11.JULI går årets  Heimkommarfest og kaidans av stabelen på Maren Anna.

RAGNOFESTIVAL 2009:
12. mars 2009
: 11-14.juni:  Moskenes Ragnofestival: En rekke arrangement i hele kommunen, bl.a. om tradisjoner knyttet til tørrfiskproduksjon. Marked, aktiviteter, underholdning... Gisle Børge Styves trio, Borge Brass Band, TRIOSA dametrio,Lygarkveld, Jostein Sjøhaug/Stein Sandnes med band, Kulturskole-elever og masse mer!

STORT 70-TALLS SHOW PÅ SØRVÅGEN :
12. mars 2009
: 18. april går "bygdekvelden" av stabelen p åSørvågen. Temaet for kvelden er 70-tallet, og både kor, korps, band og solister spiller 70-talls musikk sammen, alt fra CCR, Elton John og Abba til Grease og Chicago.

NY BOK OM FUGLELIVET I LOFOTEN :
October 2008
: Bokslipp med fotoframvisning og konkurranse. 18. oktober kl 12.00-14.00. Robert Walker slipper sin 4. bok om Lofoten. Denne gangen handler det om øyrikets fugleliv. Boka innholder ca 300 fargefotos av godt og vel hundre arter. For nærmere info, klikk her

HEIMKOMMARFESTEN FÅR EN SØSTER - I OSLO! :
October 2008
: Etter den suksessrike, dog unge tradisjonen med heimkommarfest i juli på Maren Anna, har utflyttede Sørvågværinger i Oslo tatt en lite jerngrep på hjemlengselen og arrangerer nå Bortkommenfesten for utflyttede Moskenesværinger!
Festen avholdes første gang 11. oktober i Oslo, og komiteen bak satser på at dette skal bli en liten men hyggelig mellomstasjon på vei mot neste års Heimkommarfest - og en lofotsk begivenhet midt mellom midnattsol og nordlys.
50 feststemte deltagere er målet, og det er allerede bekreftet ankomst av Moskenesværinger fra Lofoten i nord til Stavanger i vest og Kristiansand i sør!
Festen avholdes i et privat festlokale med alle skjenkerettigheter, og livemusikk fra bandet Retroleum (med delvis besetning fra Reine) underholder utover kvelden. Kom til hovedstaden alle dere som har danseføtter med flammende Moskenesblod og mulighet til å delta på denne jubelkvelden!
Påmelding skjer pr Facebook-gruppe "Moskenesfæst i Oslo" eller pr epost til lars@wulff-nilsen.com.
VELKOMMEN!

MOSKENESDAGAN 2008:
14.
juli: Årets Moskenesdagan og Heimkommarfest (klikk for bilder)- den 3. i rekken - gikk av stabelen fredag 11. juli og lørdag 12. juli, 2008. Fredagskveld ble det heavyrockkonsert på  Maren Anna  med et lokalt rockeband bestående av Terje Finstad, Erling Martinussen, Trond Ingar Bjørnsen og Einar Bakken, forsterket for anledningen med utflyttet Sørvågværing Stein Sandnes (Oslo). 140 publikummere fant veien dit. Lørdagsformiddag var det fiskefestival, mini-messe, trekkspillmusikk og grilling av kvalkjøtt på Sørvågkaia - og masse folk! På kvelden spilte The Bænd én time med irske pubsanger sammen med Lilian Dijkema på el. fele. Deretter fortsatte The Bænd med gammelpop for de vel 350 personene som hadde funnet veien dit og som koste seg på kaia og inne på Maren Anna. Været var nok en gang alldeles strålende! Vi gleder oss til neste års arrangement. Det er bare å bestille ferien nå med en gang! Arrangementet avholdes 2. helg i juli hvert år. Malurt i begeret: Nok en gang har lokalavisene fullstendig oversett at det finnes liv vest for Nappstraumen. Festivalene i Vestvågøy og Vågan får kjempedekning, men Moskenesdagan? Ikke et ord i Lofotposten, og Lofot-Tidende  fikk ikke med seg hovedarrangementet, kun rockekonserten på fredag! Dette er altfor dårlig - men dessverre, slett ikke uventet!

MOSKENES RAGNOFESTIVAL:
 12.-15. Juni 2008. Festival med masse aktiviteter, musikk, kunst, og mye mer. Klikk her for programmet i Word-format. Klikk her  for festivalens nettside  (11.6.08)

KJENT BLUES ARTIST GJESTER SØRVÅGEN:
5. mai
: Søndag, 25. mai: Ron Hacker. Blues-trio med denne kjente amerikanske artisten. NB: Konserten begynner kl 20.00

NY FRISØR PÅ SØRVÅGEN:
April: IM Frisør åpner i disse dager sine dører på Sørvågen. Mer info senere.

MÅSPARRINGSFESTIVALEN 2008!:
16.
februar: Måsparringsfestivalen blir den 23. og 24. mai i år. Karl Gustav Gjertsen står for crazy humor fredag og lørdag. Fredagskveld blir det irsk musikk og lørdagskveld blir det dans med The Bænd.

HOLMEN MED AKTIVITETSPAKKE:
 29. FEBRUAR 2008: Holmen Lofoten har laget til et aktivitetsprogram med både faste- og engangsarrangement  [Les mer ...]

SØRVÅG-DUO MED MUSIKALSK SIDESPRANG:
 5. FEBRUAR 2008: Sørvågens egne kjente og eminente, allsidige men dog frivillig "landsforviste" musikkere, Jostein Sjøhaug og Stein Sandnes, har vist bredden i sine musikalske produksjoner og kommet med en ny CD. Denne gangen, tror det eller ei, er det en country-plate som har sett dagens lys...  [Les mer ...]

SERVER-KRÆSJ RASERER SØRVÅGEN.NO:
 29. november: Våre Lofoten-nettsider har vært nede hele uken etter at LofotNett opplevde en katastrofal serverkræsj. Oppdatert 30.11.07. [Les mer ...]

"GAMMELDAGS JUL" FOR 18. ÅRET PÅ RAD:
 13. november: Lørdag den 1. desember arrangeres "Gammeldags jul"
for 18. året på rad i det tradisjonsrike fiskeværet Å. [Les mer ...]

NY RØRLEGGERBEDRIFT PÅ SØRVÅGEN:
6.
november: En ny rørlegger bedrift er under etablering på Sørvågen, nærmere bestemt i de gamle lokalene til LTE/Reiselivsskolen (gammel butikken). Rørleggeren tilhører en større dansk kjede som ettersigende leverer god kvalitet til rimelige priser. Dato for endelig åpning er foreløpig uklart.

MÅSPARRINGSFESTIVALEN 2008!:
6.
november: Neste års Måsparringsfestival er nå underplanlegging. Vi legger ut info så snart det foreligger.

MOSKENESFESTIVALEN 2008!:
6.
november: Årets Moskenesfestival og Heimkommarfest går av stabelen fredag 11. juli og lørdag 12. juli, 2008. Det blir som vanlig minimesse, fiskefestival, og fest og moro på Maren Anna lørdagskveld! Følg med på  Maren Annas nettsider for nærmere informasjon om arrangementet.

MOSKENESFESTIVALEN 2007!:
16. juli
: Årets Moskenesfestival og Heimkommarfest gikk  av stabelen fredag 13. juli og lørdag 14. juli, 2007. Værgudene gjorde at årets Heimkommarfest ble en heidundrende suksess. Nye bilder lagt ut 17. juli [Les mer ...]

MOSKENESFESTIVALEN 2007!:
22.juni
: Årets Moskenesfestival og Heimkommarfest går av stabelen fredag 13. juli og lørdag 14. juli, 2007. Det blir minimesse, fiskefestival, og fest og moro på Maren Anna lørdagskveld! Besøk Maren Annas nettsider for en nærmere titt på arrangementet

"MÅSPARRINGSFESTIVALEN" 25-26. mai 2007:
14. april:
Tradisjonen føres videre. På Maren Anna 25-26. mai (fredag og lørdag) i år blir det nok en gang Måsparringsfestival med standup-komikere, irsk folkrock, musikk og dans. Nærmere info om programmet finnes her...

MOSKENESFESTIVALEN 2007 - DATOEN FASTLAGT!:
25.mars
: Årets Moskenesfestival og Heimkommarfest er ENDELIG datofestet til helga 13.-14. juli 2007. Nærmere informasjon om programmet legges ut senere, men ingrediensene blir omtrent som før: Turarrangement på fredag, minimesse, fiskefestival og Heimkommarfest på lørdag .

MOSKENESFESTIVALEN 2007!:
12.mars
: Årets Moskenesfestival og Heimkommarfest er foreløpig datofestet til helga 14.-16. juli 2007. Datoen avgjøres endelig i uke 12. Så da er det bare å planlegge ferien og komme heimover til fest og moro!

REGULERING AV GLÅPEN
12. FEBRUAR, 2007:
Det skal lages reguleringsplan for Glåpen i forbindelse med etableringen av "Lofoten Opera". Hva synes du om dette?  Klikk her for å gi uttrykk for din mening og se hva andre mener.

DISKUSJONSSIDEN ÅPNET IGJEN!
9. FEBRUAR, 2007:
Ny diskusjonsside er nå lastet opp med ny adresse i håp om å unngå spammerne som ødela forrige gang. Her kan du drøfte det du måtte ha på hjerte - betingelsen er bare at det handler om Sørvågen. Hvordan skal vi kunne utvikle plassen? Alle gode ideer mopttas med takk. Klikk her for å delta.

DISKUSJONSSIDEN STENGT INNTIL VIDERE!
8. FEBRUAR, 2007:
På grunn av en flom av tåpelige, ondsinnede og meningsløse "innlegg" på diskusjonssiden, hvor hovedingrediensen har vært såkalte "medikamenter", har vi sett oss nødt til å stenge diskusjonsforumet. [Les mer ...]

IDEDUGNAD!
14. JANUAR, 2007:
Bli med på idedugnad på diskusjonssiden. La oss få i gang en skikkelig debatt om hvordan vi kan gjøre Sørvågen til et enda bedre sted å bo, slik at flere flytter hit eller flytter tilbake hit. Hvordan kan vi skape ny virksomhet og nye arbeidsplasser? Hvem kan tenkes å ville flytte hit? Norsk Fiskeværsmuseum på Å vil i den forbindelse stille med et panel som skal finne fram til den beste ideen, og vedkommende skal ved utgangen av året få en liten påskjønnelse fra museet for sin oppfinnsomhet. Det er også en viss mulighet for at vi kan få litt midler til å gjennomføre en del ting - men det får vi komme tilbake til. Så "legg hauet i bløtt" og skriv! Klikk her for å gå til diskusjonssiden.

FLYTT HIT!
8. JANUAR, 2007:
Det er tatt initiativ til en debatt om hvordan vi kan stabilisere befolkningstallet på Sørvågen og i Moskenes kommune for øvrig. Vi trenger å opprettholde gode livsvilkår for de som bor her samtidig som vi får friskt blod i form av tilflyttere. Hvordan kan vi få det til? Har du gode ideer, så bidra da vel! Klikk her for å gå til diskusjonssiden.

STEIN OG JOSTEIN MED MUSIKKVIDEO!
2. JANUAR, 2007:
Se musikkvideoen til Stein og Jostein Klikk her!

MAREN ANNA MED NYE NETTSIDER
JANUAR, 2007:
Restaurant Maren Anna på Sørvågen har fått nye nettsider (Klikk her). Ønsket er at publikum skal kunne bruke sidene mer aktivt for å finne ut hva som skjer på restauranten og hva den har å by på. Ta en titt!

ÅRETS JULEGAVE 2006!
2. OKTOBER, 2006:
Nytt mini-praktverk om mennesker og natur i Lofoten. Lofotfisket, hvalfangst, reiseliv og naturen for øvrig. Teksten er på norsk, engelsk og tysk, og boka inneholder massevis av flotte farge-fotografier. Klikk her for nærmere informasjon.

VI TRENGER RØRLEGGER
Daglig får vi besøk av diverse rørlegger fra Vestvågøya. Det gjør arbeidet dyrere for oss som bor her samtidig som det vitner om at det bør være mer enn nok arbeid for en rørleggerbedrift som måtte ønske å etablere seg her. Det er nå ledig romslige lokaler i Sørvågen sentrum med rimelig husleie. Ta en titt rundt om på websidene og se hva Sørvågen har å by på. Vær din egen sjef, bli rørlegger på vakre Sørvågen!
For nærmere informasjon, ring grunneier Øivind Arntzen på 92 46 17 00.

MOSKENESFESTIVALEN 2006!:
25.
JULI, 2006: Moskenesfestivalen og Heimkommarfesten ble avholdt helga 21-23. juli. Hovedarrangementene fant sted på lørdag, med mini-messe på Sørvågkaia, Fiskefestival og Heimkommarfesten på kvelden.  Klikk her for bilder og nærmere informasjon.

MOSKENESFESTIVALEN 2006!:
8. MAI
, 2006: Moskenesfestivalen arrangeres fredag den 21.juli  til søndag den 23. juli 2006. Heimkommarfesten blir en viktig bestanddel i festivalen og skal avholdes lørdag den 22. juli på Maren Anna - evt med utendørsarrangement, kaidans etc. Det blir også fiskefestival, utendørssalgsmesse, midnattsmarsj, raftingturer, diverse musikkarrangement, fjellturer, mm i tilknytning til festivalen. Klikk her for nærmere informasjon.

TELEMUSEET PÅ SØRVÅGEN: Den Trådløse Telegraf 100 år
24
. JANUAR, 2006: Jubileum 2006: Klikk her for PDF (448kb)

HEIMKOMMARDAGAN 2006!
16
. JANUAR, 2006: Vi gjentar fjorårets suksess og  er i gang med planlegging av årets "Heimkommardagan"  - også kjent som "Heimkommarfesten". Vi forsøker å gjøre det til en tradisjon at begivenheten finner sted rundt midten av juli - dvs rundt lørdag 15. juli 2006, men datoen er ikke endelig fastsatt. Ledelsen på Maren Anna har kalt inn til et møte den 7 februar hvor diverse bedrifter, foreninger og andre ildsjeler skal diskutere arrangementet. Det er bl.a. foreslått å ha arrangementer på kaia utenfor Maren Anna, med salgsboder og diverse - kanskje t.o.m kaidans, så følg med, følg med...

ÅRETS JULEGAVE I HANDELEN NÅ!
30
. OKTOBER, 2005: Nytt mini-praktverk om naturen på Moskenesøya i Lofoten. Teksten er på norsk og engelsk, og boka inneholder massevis av fine fargefotografier. Klikk her for nærmere informasjon.

MAREN ANNA: HØSTENS ÅPNINGSTIDER
14. SEPTEMBER, 2005: Styret i Maren Anna har vedtatt nye åpningstider for høsten 2005. Unn deg et hyggelig midtukeavbrekk fra middagslaginga - spis på Maren Anna! Kveldsåpnet også på tirsdager og onsdager!
Klikk her for å se de nye åpningstidene.


HEIMKOMMARFESTEN
- STARTEN PÅ EN NY TRADISJON PÅ SØRVÅGEN?
28. juli 2005: Lørdag 23. juli 2005 ble "Heimkommarfesten" arrangert for første gang. Stedet var restaurant Maren Anna og det var nok nærmere 200 gjester som var innom i løpet av kvelden. Etter alt å dømme var arrangementet en suksess, og da er det vel duket for en ny tradisjon i bygda. Vi får se om vi kan stadfeste dato for arrangementet noe tidligere til neste års arrangement, slik at mange flere kan finne veien hjem neste sommer. Har du tanker eller meninger om arrangementet, så klikk deg inn på diskusjonssiden (klikk her) og si hva du mener!

REGULERINGSPLAN FOR SØRVÅGEN
Mai
2005: En plankomite for stedsutvikling på Sørvågen er opprettet av Moskenes kommune og er i gang med utarbeidelse av en reguleringsplan for deler av bygda - området fra skola til Svineset. Arbeidet og frist for uttalelser blir kunngjort ved en senere anledning. Plankomiteen består av Ordfører Lillian Hansen (leder), Robert Walker (sekretær), Nina T Arntzen, Lars Wulff-Nilsen og Ove Hugo Olsen.

SØRVÅGEN-PROSJEKTETS AVSLUTTENDE RAPPORT LEVERT
22. april 2005:
Styringsgruppen i Sørvågen-prosjektet anser sin oppgave som fullført i og med ferdigstillelse av prospekt og prosjektrapport. Mye arbeid er lagt ned og en del resultater oppnådd (se selv), men manglende vilje hos fylkes-kommunale myndigheter og Innovasjon Norge til å se dette som en helhetlig prosjekt har gjort jobben vanskelig. Arbeidsgruppen fortsetter med å forsøke å få gjennomført noen av prosjektetene som er skissert i prospektet, og websidene vil bestå ved hjelp av en mindre bevilgning og en god porsjon dugnad.

DATO FOR HEIMKOMMARFESTEN ER KLAR!
22. mars 2005: Melding til alle utflyttede Sørvågværinger: Det blir Heimkommarfest på bygdas kjære restaurant Maren Anna, lørdag den 23. juli 2005. Da blir det musikk, god mat og drikke, og forhåpentligvis masse gamle kjenninger! Har du ideer om andre arrangementer man kunne hatt på festen - i tillegg til dans - så klikk deg inn på diskusjonen (klikk her) og si fra! Planlegg ferien din nå!

FINN FERGERUTENE PÅ MOBILEN DIN
M
ars 2005: LTE/DataDesign har laget en ordning med turistinformasjon på mobiltelefon. Hvis du vil ha kontinuerlig tilgang til bl.a. fergerutene Bodø-Moskenes, så legg inn www.lofoten-info.no/wap på din mobiltelefon. Trenger du hjelp til dette, se på www.lofoten-info.no hvor du vil finne en sak på dette i nyhetsruta på åpningssiden. God reise!

LTE / SØRVÅGEN-PROSJEKTET TRENGER FOLK TIL PROSJEKTARBEID
November
2004: Sørvågen-prosjektet har utviklet et prospekt med en del næringsprosjekter som vi søker å  få satt i gang i nærmeste framtid. Vi vil da trenge folk med god utdanning og/eller realkompetanse innenfor reiseliv, næringsutvikling og prosjektarbeid for øvrig, som kan jobbe i team sammen med oss for å bidra til en fortsatt bærekraftig og miljøbasert lokalsamfunnsutvikling her i Moskenes kommune. Det kan i enkelte tilfeller også dreie seg om sommerjobb innenfor reiselivsrelaterte områder.
Interessert? Ta kontakt med LTE på tel. 76 09 15 55

BREDBÅND NÅ TILGJENGELIG PÅ SØRVÅGEN OG RESTEN AV VEST-LOFOTEN - BÅDE ADSL OG SDSL
September
2004: Bredbånd har vært tilgjengelig på Sørvågen i snart ett år, men nå faller prisene på ADSL og SDSL også her ute, slik at tilbudet er blitt mer interessant for folk flest. [Les mer ...]

VI TRENGER FRISØR
August 2004: Frisøren her på Sørvågen flytter 1. august grunnet familiære årsaker. Vi tilbyr et fullt utstyrt, moderne salong med meget rimelig husleie. Ta en titt rundt om på websidene og se hva Sørvågen har å by på. Vær din egen sjef, bli frisør på vakre Sørvågen!
For nærmere informasjon, ring grunneier Øyvind Arntzen på 92 46 17 00.

ELSE-MAJ FERDIG MED TENNES-KASPARA-SERIEN
6. aug 2004: Vår stedlige, anerkjente, svenske kunstner Else-Maj Johansson er nå ferdig med Kaspara-serien - etter flere års arbeid. [Les mer ... Se bildene]

LOKALE MELDINGER
Husk å følge med på siden "Lokale meldinger" for nyheter om arrangement og aktiviteter på Sørvågen. Gratis annonsering for lag og foreninger, m.fl. Og ikke glem "Markedplassen" for lokalt kjøp og salg.

HEIMKOMMARFEST?
Nå  har du mulighet til å treffe gamle venner som du ikke har sett på lang, lang tid! En del utflyttede Sørvågværinga har oppdaget gjesteboka vår og kommuniserer med hverandre der. Nå åpnes det for diskusjon om en "Heimkommarfest" (klikk her). Hadde det ikke vært kjempeartig om flest mulig utfløtta Sørvågværinga tok turen heim samtidig? Sei din meining - når burde man treffes? Hva skal man gjøre i lag?

Maren Anna – en driftig ettåring
Til sommeren fyller Maren Anna sitt første år, og restauranten kan se tilbake på en spennende og lærerik periode siden åpningen 11. juli i fjor. Helårig drift er ingen enkel sak i Lofoten, men lokalbefolkningens gode oppmøte samt gode tilbakemeldinger fra besøkende utenfra gjør at Maren Annas stab går sommersesongen i møte med nye ideer og friskt mot. [Les mer ...]

HILS HEIM!
En del utflyttede Sørvågværinger har oppdaget gjesteboka vår og kommuniserer med hverandre der. Kjempeartig! Gå inn og finn gamle kjenninger, eller legg igjen hilsninger til de.Skriv deg inn i Gjesteboka - send en hilsen heim, eller til venner og kjente med forbindelser til Sørvågen.

SØRVÅGEN VEL
Les om det planlagte andelslaget/velforeningen som man vurderer å starte opp på Sørvågen. Her vi man kunne  melde seg som andelshaver/medlem og få et vakkert andelsbrev/medlemsbevis illustrert med litografi av Else-Maj Johansson - alle andelshavere/medlemmer er med i  trekningen om denne litografien. Den heldige vinneren får den til odel og eie!
[Les mer ...]

VAKREST I LANDET
Sakset fra Lofot-Tidende, 24. mars 2004:
"Da statsmeteorolog VidarTheisen  forleden ble spurt på radio om hva som er det vakreste fiskeværet i landet, svarte han kort og fyndig: Sørvågen..."

LEVE OFFLINE?
På Sørvågen har vi usedvanlig vakker og storslått natur, rikt kulturliv, tradisjonsrikt næringsliv, fred og ro - men også utesteder hvor man kan treffe andre mennesker til sosialt samvær. Er du mobil, produktiv - og lengter "tilbake til naturen" så har vi mye å by på. Du kan faktisk få i både pose og sekk ...
[Les mer ...]

DISKUSJONSGRUPPE - NOE PÅ HJERTET?
Har du noe på hjertet når det gjelder Sørvågen & omegn? Har du ideer om hvordan vi kan sikre en god og bærekraftig utvikling langs kysten - og spesielt her på Sørvågen? Klikk deg inn på diskusjonsgruppen og si fra!

www.sørvågen.no
Sørvågen-prosjektet har også tatt i bruk web-adressen www.sørvågen.no (da bruk av nasjonale tegn (æøå) ble muliggjort i februar 2004). Imidlertid så viser det seg at de fleste nettlesere trenger en plug-in for å kunne tolke disse tegnene. Hvis du ønsker å kunne bruke nasjonale tegn, kan du laste ned denne plug-in ved å klikke nedenfor - det er enkelt og greit og tar bare noen sekunder:
[Verisign Microsoft plugins ]

 

 

Dato og klokkeslett for siste oppdatering: 17.02.2015 11:11:55