Moskenesfestivalen og Heimkommarfesten 2007
- en heidundrende suksess!

14. JULI, 2007: Moskenesfestivalen og Heimkommarfesten ble avholdt helga 13-14. juli 2007. Hovedarrangementene fant sted på lørdag, med mini-messe på Sørvågkaia, Fiskefestival og Heimkommarfesten på kvelden.

Det så ut som om værgudene var mot oss nok en gang, men på lørdagsformiddag ble det likevel mini-messe med salgsboder, hvalkjøtt på grillen og trekkspillmusikk av Skøyertan. Stemningen var upåklagelig til tross for gråværet. Fiskefestival ble det også, med et 40-50 talls deltakere - og til dels gode fangster. Største fisk denne gangen var en sei på 5,5 kilo.

Utpå kvelden kom sola fram og nærmere 400 mennesker (!!) møtte fram på Heimkommarfesten!  Stemningen var på topp, sola skinte (bak fjellene riktignok) fra knallblå himmel og Sørvåg-kaia ble fylt med glade, feststemte  mennesker. The Bænd spilte opp til dans. Første settet ble viet irsk folkrock og pub-sanger med Lilian Dijkema på el. fele. Dette slo så godt an at man måtte ta en "reprise" på noen av låtene utpå kvelden - etter noe som nærmest må kategoriseres som et folkekrav. Publikum var med på refrengene til "Wild Rover" og "Whisky in the Jar" og låten "In heaven there is no beer" ble dagens desidert største slager. Også i pausene ble den sunget for full hals av det glade publikumet. The Bænd spilte ellers låter fra 60- og 70-tallet, og "dansegulvet" ute på parkeringsplassen foran restaurant Maren Anna var fullt det meste av kvelden og natta. Været var alldeles strålende og satte virkelig prikken over i'en på dette flotte arrangementet.

Med nærmere 400 deltakere - i en kommune med 1100 innbyggere - er det helt klart at Moskenesfestivalen - og ikke minst Heimkommarfesten - etter hvert er blitt en tradisjon som vil gjøre seg gjeldende i mange år framover.


Skøyertan sørget for koselig stemning mens folk kikket på lokale salgsvarer, og spiste deilig mørt hvalkjøtt.


Fiskefestivalen ble også en stor suksess.Elias viser stolt fram fangsten sin.


Til tross for gråværet tidlig på dagen, satte folk seg ute og spiste hvalkjøtt til glade toner fra "Skøyertan".

Se bilder fra Heimkommarfesten: Klikk her