For en velkomst! Reine - tidlig på våren.
Utsikt over Reinefjorden.
Nusfjord.
Sløying av fangsten.
Fiskebåtferie, Lofoten.
Utsikt over Ramberg.
Vikten: Produkter fra Glasshytta.
Sund Fiskerimuseum.

Velkommen til Lofoten!

Frisk luft, naturopplevelser, inspirasjon, og livsglede – å se, høre og føle.
I Lofoten blir sansene skjerpet, det sørger naturen for!
Forrevne fjell og tinder, med storhavet ved sine føtter, danner ruvende kulisser for de pittoreske, små fiskeværene.
Lofoten er kjent for sin mektige natur og sin tradisjonsrike fiskerikultur, for rorbuene, nord-
lyset og midnattsola. Natur og kultur – det gitte og det skapte – står som ramme for dine opplevelser hos oss.

Vær, vind og klima

Bo

Rorbuene, de gamle «fiskerhyttene», står på rekke og rad i fiskeværene, langs den smale kyststripa. De fleste er i dag innredet for feriegjester, med god standard og komfort. Det gamle særpreget har man tatt vare på, og rorbuene forteller også sine historier om Lofot-fisket gjennom hundrevis av år.


Det finnes også andre gode overnattingsalternativer å velge mellom, som sjøhus, hotell, campingplasser, og vandrerhjem. Overnattingskapasiteten i "Fiskeværsriket" er tilstrekkelig for selv de største grupper og konferanser.

Spise

Maten er blitt en kunst – og som alle vet er kunsten mangfoldig! Havets delikatesser er vi stolte av, så møt med et åpent sinn når du setter deg til bords. Prøv ufisken, torsketungene, hjellosingen eller andre lokale spesialiteter – en kulinarisk opplevelse som kan sette spissen på en fullkommen dag på havet eller i fjellet.
Det finnes mange spennende spisesteder i området og menyene er varierte.

Oppleve

Havet er matfat og tumleplass i «Fiskeværsriket», og turer i store eller små båter hører med blant de fineste opplevelsene man kan få. I tillegg til utleie av småbåter, finnes en rekke organiserte turer med fiskebåter, hurtigbåter og raftingbåter. Her er Fiskebåtferie Lofoten vårt kvalitetsstempel. Det yrende rike fuglelivet, med ørn og støyende fuglefjell er en attraksjon i seg selv. Av andre attraksjoner kan vi nevne Moskstraumen, Refsvikhula og Storbåthallaren. Det er også flere artige arrangementer som kulturfestivaler, bryggedans, fiskefestivaler, kunstutstillinger, mm. Fotturer i storslått natur med fisking i de mange ferskvann i området, og tindebestigning med fantastisk panoramautsikt, er opplevelser som gir ro og uforglemmelige minner.


En rekke spennende museer og gallerier gir et nærmere innblikk i øyenes historie, kunst og kultur. Her finner man bl.a. Fisekeværsmuseet og Tørrfiskmuseet på Å, Telemuseet på Sørvågen, Dukkemuseet på Sakrisøy ved Reine, Fiskerimuseet og Smeden i Sund, Lofotkunst på Ramberg og Glasshytta på Vikten, for å nevne noen.

Flere aktivitetsselskap tilbyr bl.a. turer til fuglefjellene på Værøy, Moskstraumen, Refsvikhula og Storbåthallaren. Klikk her for nærmere informasjon.

Flytt musmarkøren over bildene for å se bildetekstene.


Klikk her for spennende attraksjoner og opplevelser.
Klikk her for mer informasjon om kommunene Flakstad og Moskenes.
Tilbake til Hjemmesiden

Copyright: Lofoten Tourist Enterprises AS,(LTE) 1997

-->