Matopplevelser i Lofoten Lofotens naturressurser har skapt vår livsform og våre lokale matskikker. Besøk av Lofoten vil ikke være komplett uten smaksprøve av de spennende matprodukter Lofoten byr på både om sommeren og om vinteren. Sommer På denne årstiden kan du blant annet prøve laks, sei, hvalkjøtt eller ferske reker. Du kan enten få de servert i de lokale restauranter eller du kan kjøpe de selv i lokale fiskebutikker. Hvalkjøtt serveres på mange forskjellige måter, først og fremst som biff, men det kan brukes også i mange eksotiske retter. Røkt hvalkjøtt smaker godt med ruccolasalat, rødløk, pinjekjerner og rømme. For å vite mer om hvalkjøtt se www.hvalbiff.no.
Vinter n Tørrfisk er en unik naturprodukt og Lofoten er en av de få plasser i verden hvor det er mulig å produsere den. Fisk sløyes og henges i par på de mange fiskehjeller som finnes i Lofoten. Lukten av tørrfisk sprer seg over hele øygruppa og man sier at det "lukter penger" når tørrfisk henger på hjell. Tørrfisk snacks er å få tak i både fiske- og matbutikker og i kiosk. Den største importøren av tørrfisken fra Lofoten er Italia.
Lofotlam er kjent i hele Norge for sin beste kvalitet. Kjøttet innholder mindre fett og har større kjøttfylde og er mørere enn i øvrige deler av landet. Samt at den har en liten anelse av vilt smak. I lokale restauranter får man servert lammesteik, koteletter eller lammesodd i hele året. Julemat i Lofoten består, ved siden av ribbe og pinnekjøtt, først og fremst av lutefisk. Dette er torsk som er utbløtt i vann, lutet og så vannet ut igjen. Den serveres med poteter, bacon og ertestuing. Måseegg er også å få i lokale fiskebutikker. Smaker godt med lodderogn og kaviar. |
|
Copyright: Lofoten Tourist Enterprises AS,(LTE) 1997