Opplevelsesturer :

Malstrøm - kysthuler - fuglefjell
Trollfjell, dype fjorder og fraflyttede bosteder


Lofoten er preget av trolske fjellformasjoner, sterke tidevannsstrømmer og dype fjorder og kysthuler. Her har folk gjennom uminnelige tider utnyttet de rike naturressursene på hav og land. Naturen og bosettingen her har gjennom 1000 år gitt hovedgrunnlag for norsk verdiskaping og eksport. På de følgende båtturene studerer vi vår spennende natur og kultur i fortid og nåtid. NB: Husk godt/tett fottøy og varme, vind/regntette klær og matpakke. Forbehold om været og et min. antall personer.

BESTILLING:
All booking gjøres direkte til båtene, senest dagen før.

Daglige rundturer med rutebåt ”Fjordskyss” på Reinefjorden

Året rundt  tel. 99 49 18 05

Rundturen (uten guide) går i en av Norges vakreste fjorder, med stupbratte fjell, fossefall, og små jordbruksgrender. Lofotens nest høyeste fjell Hermanndalstinden (1029 m), Helvetestinden, Spisstinden, Bispelua, Seiltinden og Olstinden er karakteristiske tinder du kan se her. Man kan også gå i land på en av de små plassene, Rostad, Kjerkefjorden eller Vinstad, og utforske disse små bygdene. Flere av stedene er fine utgangspunkter for fotturer (se turbeskrivelse). Fra Vinstad til Bunes, Kjerkefjorden til Horseid eller Selfjord og Forsfjord til Munkebu eller Sørvågen.
Booking:
tlf. 99 49 18 05

Midnattssolturer med båt  - Reinefjorden
27. mai - 15. juli (på forespørsel, min. 5 fullt betalende passasjerer)

Båtturer går fra Reine og inn i Reinefjorden hvor dere går i land på Vinstad og herfra til fots, ca. 1 time, gjennom den nesten fraflyttende fiskebonde-bygda Bunesfjord til Bunes med sin mektige og flotte sandstrand ut mot det åpne Norskehavet og midnattssola i nord. Spør på turistinformasjonen.

Refsvikhula og 3000 år gamle hulemalerier
Hele året (på forespørsel, min. 6 fullt betalende passasjerer)
Turen går fra Reine med påstigning blant annet på Moskenes, Sørvågen og Å. Vi kjører langs kysten til de fraflyttede fiskeværene Ånstad og Tuv og videre gjennom Moskstraumen til Lofotodden og Reivika. Gjennom Reisundet går turen innom det fraflyttede fiskeværet Helle, ved Lofotodden, før vi fortsetter rundt odden til nordsiden (Yttersida) av øya og stiger i land nær den fraflyttede bosettinga i Refsvika. Herfra går vi til Refsvikhula (Kollhellaren) -en gigantisk naturkatedral, 115 m dyp og over 50 m under takhvelvingen. Inne i hula er det funnet gåtefulle menneskefigurer, malt på huleveggen av steinalderfolk for over 3000 år siden. På sommeren står midnattsola rett inn huleåpningen og skaper en trolsk stemning. En autorisert guide er med oss hele veien og det blir satt av tid til rast og matpause underveis. Deltakere bør ikke være dårlige til beins. Hula er et vernet område og all ferdsel uten autorisert guide er forbudt.
Spør på turistinformasjonen.

Havsafari med RIB båt – Moskstaumen
Hele året (min. 6 fullt betalende passasjerer)
Turen går fra Reine med påstigning blant annet på Moskenes, Sørvågen og Å. På tur vestover møter vi den beryktede ”Moskstraumen”, en av verdens sterkeste malstrømmer, først omtalt av grekeren Pytheas for over 2000 år siden, og senere beskrevet og avmerket på utallige sjøkart med skremmende illustrasjoner og advarsler. Moskstraumen er et fiskerikt havstykke som har gitt grunnlag for bosetting i flere tusen år. Her prøver vi naturkreftene og er vi heldige kan vi få øye på både ørn, skarv, sel og kanskje hval.
Spør på turistinformasjonen.

Snorkling
Hele året (Minimum 2 fullt betalende personer)
Bli med oss til Lofotens flotteste natur under vann! Sollyset får frem de flotte fargene undervannsnaturen har å by på. Rolige bevegelser gjennom tareskogen gjør at du føler deg i ett med naturen. Krabber, eremittkreps, sjøstjerner og snegler lever sitt travle liv mens fisken ligger som et teppe over tareskogen. Dykking og snorkling kan kombineres. Ingen forkunnskaper nødvendig. Utstyr er inkludert. Spør på turistinformasjonen.

Dykking
Hele året
Fantastisk natur, dramatiske fjellkjeder, vrak og tunneler er bare noe av det du kan oppleve under vann i midnattssolens rike. Det å sveve vektløs som en ørn over havbunn av korall gir deg den siste dråpen av opplevelser som gjør ditt fereiopphold i Lofoten perfekt. Dykking og snorkling kan kombineres. Spør på turistinformasjonen.

Sykling
Lofoten er et fantastisk reisemål for syklister. Sykling gir deg frihet og tid til å se nærmere på livet i et levende fiskevær og nyte vill og storslått natur. Trekk inn duften av hav og hør måkene skrike, mens du ruller lydløst forbi. Velger du å ta en midnattssoltur, sykler du nesten alene, stille og fredlig. Muligheten for sykkelutleie og guidet sykkeltur er også tilstedet, historien og litt trimm samtidig har aldri skadet noen. God tur!
 

Kajakking
Hvis du lurer på hvordan det er å padle i himmelen bør du padle kajakk her. Vi har fjorder og strender som kan ta pusten fra de fleste, enten du ønsker 3 timer i fjorden eller 4 dager rundt Moskenesøya. Her kan man oppleve naturen på nært hold, med rikt dyreliv mens man glir gjennom vannet. Med kajakk kommer du deg inn i små viker og fjorder, mellom gamle brygger og båter uten noe form for forstyrrelser. Det er vel ikke av ingen grunn Lofoten er kåret til en av verdens beste kajakk destinasjoner.

NB!
Du bør aldri padle alene i disse omgivelsene. Sørg for at du alltid har med nødvendig sikkerutstyr. Sjekk værmeldinger og snakk med lokale som selv paddler i området. Husk, vi har sterke strømmer og store tidevanns forskjeller. Er du usikker kan man også leie guide eller få organisert hele turen. Ingen forkunnskaper nødvendig. For padling alene er det krav om ”våtkort”. Spør på turistinformasjonen.
 

Fjellvandring
Moskenes byr på vakre naturopplevelser i både lett og krevende terreng i nærliggende fjellområdet. Bli med lokal guide på flotteste fjellturer: fantastiske panoramautsikter fra Reinebringen, midnattssolturer til Bunes eller bestigning av Lofotens nest høyeste fjell Hermannsdalstinden (1029 m.) La våre guider lede deg til vår kultur, natur og geologi.

Varighet:
4 – 6 timer Pris: fra kr 250,- (min 5 pers) barn under 15: 50% rabatt
Booking av turer:
Audun Rasmussen, tel. 93 49 26 20.


Fishing Boat Trips - The Fjord Ferry - M/S "Carina" 

Back to the top


Om bord:

Når du skal ut på båttur bør du kle deg godt. Selv om det er varmt på land, kan det være vind og kjølig til havs. Ha gjerne gode ull klær under og ta med vind/vanntette ytterplagg, godt varmt fottøy er også fint å ha. Skulle det bli riktig kaldt, er det oppvarmet lugar om bord i båtene. Toalett finnes også om bord. Ta med deg mat og drikke, blir det fangst kan det muligens bli en smak av ferskfisk om bord. Turene skjer på eget ansvar, men alle båtene har passasjerforsikring og det redningsutstyr som kreves. Programmet finner du på neste side og all booking skjer på tlf.nr. 76 09 15 99. Betaling for tur 2 skjer på Norsk Fiskeværsmuseum Å, tur 1 betales om bord på båtene.

Sjøsyk?

Sjøsyke kan både forebygges og helbredes, men om bord i en raftingbåt (RIB) er det skjelden noen blir syke. Hvis du vet eller er usikker på om du kan bli sjøsyk, bør du kjøpe sjøsyketabletter eller sjøsyke-plaster på apoteket. Lykke til!

Back to the top


Tilbake til innholdsfortegnelsen

Copyright: Lofoten Tourist Enterprises AS, 1997