FISKEBÅTFERIE, LOFOTEN

Flakstad & Moskenes


FISKER FOR EN DAG?

Dekksplank under føttene ombord i ei fiske-skøyte på Vestfjorden. Torsk, hyse og sei, steinbit og brosme inn over rekka. En grønn Lofotvegg i bakgrunnen.

Fiskerne i Flakstad-og Moskenesøy ønsker "velkommen ombord" - til å smake på Lofotfiskerens tilværelse.

INFORMASJON OG BOOKING:
All booking gjøres direkte til båtene, senest dagen før, eller innen kl. 10.30 samme dag.
Værforbehold og minste passasjerantall gjelder for alle turene! Informasjon om eventuell kansellering, grupperabatt med mer, fåes ved å kontakte båtene direkte. Kontant betaling skjer om bord i båtene.


"Fisker for en dag"– fiskebåtferie i Lofoten :

1. juni - 30. september daglig kl. 11.00 ( min. 5 fullt betalende).
Året rundt på forespørsel.

Dekksplank under føttene om bord i en ekte fiskebåt på Vestfjorden. Lofotfiskeren tar deg med til sine gode fiskeplasser og gir deg et innblikk i sin tilværelse. Du fisker med håndsnøre (juksa). Torsk, hyse og sei, steinbit og brosme inn over rekka. En grønn Lofotvegg i bakgrunnen. Hvis været er godt og du er ekstra heldig kan vi få øye på både ørn, skarv, sel og kanskje hval. Turene går i spennende farvann med tidevannsstrømmen og åpent hav. Fra båtene kan man få se fraflyttede boplasser og fiskevær. M/S ”Carina”er en 34 fot fiske- og turbåt som har tilholdssted i fiskeværet Reine. Båten driver med garn- og juksefiske. Om bord på båten finnes det mest moderne utstyr og instrumenter for fiskebåter av denne størrelse.Fiskerne i Moskenes ønsker, året rundt alle ”velkommen om bord” – til å smake på lofotfiskerens tilværelse.

Husk: varme vind- og vanntette klær og fottøy. Mat og drikke.
 


Om bord:
Når du drar på båttur bør du kle deg godt. Selv om det er varmt på land, kan det være vind og kjølig til havs. Ta på varme vind- og vanntette klær og fottøy. Skulle det bli riktig kaldt, er det oppvarmet lugar om bord.
Toalett finnes også om bord. Ta med deg mat og drikke. Turene skjer på eget ansvar, men alle båtene har passasjerforsikring og alt redningsutstyr som kreves.

Sjøsyk?
Sjøsyke kan både forebygges og helbredes. Hvis du vet eller er usikker på om du kan bli sjøsyk, bør du kjøpe sjøsyketabletter eller sjøsyke-plaster på apoteket. Noen mener at en teskje ingefær hjelper. Knekkebrød eller kjeks kan være godt å tygge på mot kvalme. Plasser deg riktig om bord: nær vannlinjen midtskips eller like bak midtskips på fartøyet. Der er det minst bevegelse. Kle deg godt slik du kan oppholde deg på båtdekket. Frisk luft hjelper. Har du kastet opp en gang, dempes kvalmen.

Lykke til!


TILBEREDNING AV FISK OG LEVER PÅ LOFOTVIS

Nytrukket fisk (torsk, sei o.a). Fisken sløyes, buken renses. Tilsett 2-3 ss. Salt og 1 ss. Eddik pr. liter vann. Skjær fisken opp i 2-3 cm.
tykke skiver, legg dem i kokende vann og gi et oppkok. Stopp kokingen og la den trekke i 10 min.
Rens levra. Trekk av skinnet og knip den opp i små biter mens du drar den av de innvendige tegene (trådene).
Tilsett pepper og oppskåret løk. Kok opp levra i fiskekraft, stopp kokingen med kaldt vann. Gjenta dette tre ganger. La den trekke i 10 min. Sett til rå løk ved servering.

Vel bekomme!


Tilbake til innholdsfortegnelsen

Hjemmesiden


 

Copyright: Lofoten Tourist Enterprises (LTE)AS, 1998