Tilbud til voksne og ungdom
i Moskenes kommune

Friluftsliv:
På tur ned til Sørvågen ...
Fantastisk turterreng med lett tilgjengelig høyfjell, fiskevann og jaktmuligheter, både på Sørvågen og Å. Flott skiterreng på Å og Sørvågen. Lysløype på Sørvågen. Turer i Reinefjorden gir gode muligheter for overnatting på yttersia i et særpreget miljø med hvite sandstrender mot storhavet.
Havet gir uendelige muligheter for fiske og andre opplevelser.

Idrett:
Det er to idrettslag i kommunen. Reine I.L. som konsentrerer seg hovedsakelig om fotball og har eget ungdomshus og flombelyst idrettsplass, og Sørvågen og Omegn I.L. som konsentrerer seg om ski og diverse trimaktiviteter i eget idrettshus. I tillegg til dette er det idrettslag i nabokommunen Flakstad med et fotballag som spiller i 3. divisjonen.

Krambua Pub på Hamnøy
Uteliv:
Det er flere serveringssteder i kommunen, noen av disse er imidlertid kun åpne i sommersesongen. Serveringsstedene omfatter Brygga Restaurant på Å, Maren Anna på Sørvågen, Mosken Cafe på Moskenes, Gammelbua på Reine og Hamn°y Mat & Vinbu på Hamnøy. Det arrangeres dans fra tid til annen og det er eget diskotek på hotellet på Sørvågen. Hurtigmat kan kjøpes på Statoil Reine.

Kultur:Fiskeværsmuseet på Å: Trandamperiet
Det finnes en rekke museer og gallerier i kommunen: Norsk Fiskeværsmuseum og Lofoten Tørrfiskmuseum på Å, Norsk Telemuseum avdeling Sørvågen, Dagmars Dukke- og leketøymuseum på Sakrisøy ved Reine. Av gallerier kan nevnes Galleri Krysset som har utstillinger året rundt og Galleri Else-Maj Johansson – begge på Sørvågen.

Det er kommunal kino på Sørvågen og folkebibliotek på Reine.

Det er grunnskoler både på Reine og Sørvågen, og begge har svømmehall og gymnastikksal.

Kommunen har egen aktiv nærradiostasjon, Moskenesradioen, med daglige sendinger.

I tillegg til dette finnes kommunal kultur- og musikkskole, musikkorps, revygruppe, og diverse andre musikkgrupper.

Kveldsunderholdning på et av våre utesteder.Kommunen disponerer øvingslokaler for rockegrupper med eget PA-anlegg og mulighet for å leie instrumenter.

Det er mange lag og foreninger i kommunen, inkl. historielag, bridgeklubb, kunstforum, turlag, jeger og fiskeforening, spellmannslag, etc.

Det er 2 kirker og et bedehus i kommunen, og 2 menighetsråd.

Det finnes også mange kulturtilbud spesielt beregnet for barn, hvorav speidergrupper, musikkgrupper, idrettsgrupper, offentlig bading, ungdomsklubb m.m. Kommunen har meget god barnehagedekning.Ferge: Moskenes-Bodø

Kommunikasjoner:
Ferge fra Moskenes til Bodø med daglige anløp. Ca. 60 km til nærmeste flyplass. Daglige bussruter både lokalt og til resten av Lofoten. Det er ca. 15 km med vei (E10) mellom Hamnøy i øst og Å i vest. Det er 2 drosjeselskaper i kommunen, begge med maxitaxi.

Tilbake til studentenes side

Klikk denne knappen for en fullstendig presentasjon av reiselivsnæringen og andre tilbud i Flakstad & Moskenes.

LTE - Reiselivsskolen i Lofoten, N-8392 Sørvågen. Tel. 76 09 15 55 E-mail: lte@lofoten-info.no