Avisutklipp

24. februar 2000
FORNØYD: Ottar Schiøtz er såre fornøyd med omtalen internettsidene til Flakstad og Moskenes får i svenske «InterNet-Guiden». (Foto: Peder Johansen)

Skamroses for reiseliv på internett

SØRVÅGEN: Internettsiden til reiselivet i Moskenes og Flakstad skamroses i svenske «InterNet-Guiden». Av 114 nettsider verden over, er det kun fem som vurderes like positivt.

Magnar Johansen

Internettmagasinet reklamerer med 331.000 lesere, og konkluderer etter å ha lest «Rorbu- og fiskeværsferie i Lofoten» at hjemmesiden til Flakstad og Moskenes nærmest er perfekt.

«Det er alltid like skjønt å komme inn på en side som bare fungerer. Som har en vettig utforming, vesentlig innhold og lettleste sider. Nøyaktig slik kjennes det når jeg surfer inn for å lese om Lofoten», heter det i vurderingen.

Selvgjort

Bak internettsiden står DataDesign med Robert Walker og Ottar Schiøtz i Lofoten Tourist Enterprise, begge med tilholdssted på Sørvågen.

- Selvgjort er velgjort. Det er en fordel at folk som står nært produktet lager
markedsføringen, mener Schiøtz.

InterNet-Guidens anmelder oppfordrer varmt alle som vurderer å dra til Norge, om å besøke Flakstad og Moskenes` hjemmeside. Ottar Schiøtz tror denne typen positiv omtale bidrar til å øke turiststrømmen til Lofoten.

- Vi markedsfører ikke bare de to kommunene i vest. Fra vår side er det lagt linker til blant andre Destination Lofoten og Janns Adventure i Vågan, samt Norges Turistråds side. Vi mener en god internettpresentasjon er å linke sammen gode tilbud som finnes over det ganske land. Slik bør også Norges Turistråd og andre med egen sider tenke. På denne måten får vi mange tusener av portaler til Norge på nettet, og vi sparer store summer på at hver enkelt anlegg slipper å lage sin egen side, sier Schiøtz.

I tillegg til norsk og engelsk, markedsføres nå reiselivsanleggene og øvrige tilbud i Flakstad og Moskenes på tysk gjennom internett. Ifølge Schiøtz er sidene godt besøkt. Han ser på internett som distriktenes velsignelse når det gjelder markedsføring.

- Utkantenes muligheter er blitt veldig store, og vi er tilnærmet likestilt med sentrale
områder når det gjelder informasjon uten å ty til dyre løsninger, avslutter Ottar Schiøtz.

Tilbake til Avisutklipp

Klikk denne knappen for en fullstendig presentasjon av reiselivsnæringen i Flakstad & Moskenes.

LTE - Reiselivsskolen i Lofoten, N-8392 Sørvågen. Tel. 76 09 15 55 E-mail: lte@lofoten-info.no